About
Me

Mijn naam is Bart Corver.

Tijdens de middelbare school pakte ik voor het eerst de gitaar op. Songs van Bob Dylan, BB King en Radiohead ging ik naspelen en ik nam les. Daar kwam ik in aanraking met de Bourée (BWV 996) van Johan Sebastiaan Bach en klassiek spelen met de vingers, het tokkelen.
‌‌‌ 
Daarna vond ik andere leraar waar ik ong. 3 jaar klassiek heb gestudeerd, maar daarbij pop en jazz-arrangementen nooit uit het oog verloren te hebben.
‌‌‌ 
Na de middelbare school deed ik eerst een jaar vooropleiding en daarna toelatingsexamen voor het Conservatorium van Amsterdam, bachelor klassiek. (diploma behaald in 2017)
‌‌‌ 
Conservatorium: (2012 – 2017)
‌‌‌ 
Mijn leraren waren: Lex Eisenhardt, Oude muziek; Lydia Kennedy, m.n. “Villa-Lobos” en Johannes Möller, techniek.
‌‌‌ 
Tijdens deze studie lag de nadruk op contemporaine muziek, waarmee de zoektocht voor nieuw en modern repertoire op gitaar begon. Vooral de muziek van de Japanse componist Toru Takemitsu werd erg belangrijk.
Uiteindelijk resulteerde dit in reizen naar Japan en Zuidoost-Azië.
‌‌‌ 
Naast klassiek ontstond waardering voor Latijns-Amerikaanse muziek: o.a. Piazzolla, Baden Powell, Paulinho Nogueira, Guinga. In deze muziek komen stijlen als klassiek, volksmuziek en jazz samen, terwijl er vooral gespeeld wordt op de klassieke gitaar.
‌‌‌ 
Bijvakken waren jazz en (jazz-)muziektheorie, met o.a. de leraar Martijn van Iterson.
Hierdoor ontstond interesse voor improviseren en vooral fretboard-kennis.
Daarnaast leren beheersen van elektrische gitaar en spelen met plectrum tijdens deze lessen.
‌‌‌ 
Ervaring als gitaarleraar:
‌‌‌ 
Naast de studie heb ik altijd les gegeven en heb inmiddels 7 jaar ervaring. Lessen privé aan huis, o.a. Gitaarschool Krommenie, Gitaaracademie Amsterdam. Op mijn reizen heb ik lesgegeven in Japan en Zuidoost-Azië, o.a. “Eton House” International School, Hanoi.

Optredens en ontwikkeling:

Recent ligt mijn interesse vooral bij de Zuid-Amerikaanse muziek en stijlen als “Merengue Venezolano”, “Samba”, “Baiao”, “Choro” en “Tango”.
‌‌‌ 
Latijns-Amerikaanse muziek heeft veel raakvlakken met de klassieke stijl. De verschillen liggen vooral in de harmonie die meer overeenkomstig is met jazz muziek. Het vereist een sterk ritmegevoel en specifieke timing, iets dat niet altijd bij een klassieke studie centraal staat.
‌‌‌ 
Daarnaast maak ik arrangementen van Latijns-Amerikaanse volksmuziek op gitaar, of voor duo met een zangeres of fluitist etc. Hierdoor is een samenwerking ontstaan met de zangeres “WAKA”, voor de interpretatie en vertolking van deze muziek.

La Negra Atilia – Arr. Bart Corver (guitar) WAKA (voice)

ラ・ネグラ・アティリア 

バート・コーバー (guitar) WAKA (voice)

Groepsles

Vind je het leuk om samen te spelen, of met kennissen, dan zijn groepslessen een goede manier om te starten op gitaar.

Groepsles is alleen voor volwassennen vanaf 18 jaar. Minimale inschrijving 4 personen.

‌‌‌€ 15,- per persoon / 60 minuten